Ajdin Hasanić novi film posvetio Editi Malkoč i Selmi Agić

S. Š. J.
Ajdin Hasanić novi film posvetio Editi Malkoč i Selmi Agić
/ Insert iz filma "Ugašena mladost"
Ajdin Hasanić, mladi umjetnik iz Sanskog Mosta, postao je zvijezda društvenih mreža zahvaljujući svojim maštovitim i poučnim snimcima.

Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, jučer je na profilima društvenih mreža objavio novi video kratkog naziva Ugašena mladost.

Film je posvećen poginulim djevojkama - Editi Malkoč i Selmi Agić, ali i svim drugim osobama koje su stradale u saobraćajnim nesrećama. Scene su u potpunosti snimljene u Sanskom Mostu, a snimanje je trajalo sedam dana.

"Najveći broj saobraćajnih tragedija uzrokovan je konzumacijom alkohola i neprimjerenim upravljanjem motornim vozilima. Uostalom, svi smo živi svjedoci 'šumahera' na našim ulicama koji svakodnevno uzimaju mlade živote, a film je naš način da ukažemo na veliki problem na našim cestama, kao i da pokažemo da bi neka sljedeća žrtva mogao biti neko od naših najmilijih", kazao je Hasanić za Radiosarajevo.ba.

Produkciju filma potpisuje Exitmediafilm, odnosno Enes Hotić, koji je i sam autor brojnih kako dokumentarnih, tako i igranih filmova. Treba napomenuti da su podršku projektu dali i Armin Muzaferija, Eldin Huseinbegović, Amel Tuka i Salko Zildžić.

"Ovo je naš prvi objavljeni film u 2017. godini. Prošle godine smo javnosti prikazali više od desetak kratkometražnih i dva dokumentarna filma. Vjerujemo da smo ovim filmom postavili standard i zadali sebi zadaću što se tiče produkcijskog nivoa za naredne projekte",  dodao je Hasanić.

Poruka za kraj, neka bude ista kao i ideja najnovijeg filma – Oduzmi gas, ne život!

Hasanić o planovima u budućnosti

"Planovi za budućnost? Hm.. pa ne volim planirati, da budem iskren. Znate onu: 'Ako želite nasmijati Boga, kažite mu svoje planove'. Mi možemo planirati, a Jedan je taj koji određuje svaki naš korak.

Zasad mogu najaviti gostovanje u Švedskoj 19. januara, gdje će prvi put filmovi vidjeti švedsko tlo. Ujedno, tu ću s Nevresom Softićem, ekspertom na polju informatičkih tehnologija, govoriti o socijalnim medijima, koristima i pošastima istih... , kaže nam mladi Ajdin na kraju razgovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije