Zrinka Cvitešić je nominovana za European film awards 2010

Radiosarajevo.ba
Zrinka Cvitešić je nominovana za European film awards 2010

Zrinka Cvitešić (foto:arhiv)

Glumica Zrinka Cvitešić nominovana je, nakon glasanja 2.200 članova Evropske filmske akademije, za European Film Award 2010. u kategoriji najbolja evropska glumica za ulogu Lune u filmu Na putu, rediteljice Jasmile Žbanić, produkcija Deblokada, saopćeno je iz produkcije Deblokada.

"Ovo predstavlja novi veliki uspjeh kako glumice Zrinke Cvitešić, tako i filma "Na putu", navodi se.

U povodu nominacije rediteljica Jasmila Žbanić izrazila je sreću i kazala da je nominacija sama po sebi veliko priznanje za rad ekipe.

"Zrinka Cvitešić je blago. Drago mi je da je potvrđeno ono u šta vjerujemo - da je Zrinka jedna od najboljih evropskih glumica današnjice. Bez obzira na to da li će dobiti većinu glasova članova Akademije ili ne, mi ćemo slaviti u Tallinu”, kazala je Žbanić.

Osim Zrinke Cvitešić u toj kategoriji nominovane su i glumice Sibel Kekill za ulogu u filmu "When we leave", reditelja Feo Aladaga (Njemačka), Lesley Manvile za ulogu u filmu "Another Year", reditelja Mike Leigh (V.Britanija), Sylvie Testud za ulogu u filmu "Lourdes", rediteljice Jessice Hausner (Austrija), te Lotte Verbeek za ulogu u filmu "Nothing Personal", rediteljice Urszule Antoniak (Irska/Holandija).

U saopćenju se napominje da je produkcija Deblokada i 2006. godine za film "Grbavica" dobila nominacije Evropske filmske akademije i to u kategorijama najbolji film i najbolja glumica. Rezultati finalnog glasanja bit će objavljeni 4. decembra u Talinu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije