Zenica u znaku teatra: Otvoren festival Ljetne večeri

Radiosarajevo.ba
Zenica u znaku teatra: Otvoren festival Ljetne večeri
Radiosarajevo.ba / Otvaranje festivala Ljetne večeri u Zenici
Studio Teatar iz Zenice organizator je festivala za koji se traži karta više

Predstavom “Svingeri” Pozorišta Slavija Beograd, u subotu je počeo festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici.

Festival je otvorila hit komedija  za koju se tražila karta više i čijoj izvedbi je prisustvovalo preko 400 gledaoca. Komedija Milorada Milinkovića, u kojoj igraju Jelena Đukić, Daniel Kovačević, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević,  izmamila je osmijeh i zadovoljstvo na lice zeničke publike najavljujući festival sa bogatim i kvalitetnim teatarskim programom.

Na festivalu će igrati još 6 predstava, a u nedjelju je odigrana predstava za djecu “Vrh svijeta - DJ Šampinjon”, Kabare teatra Tuzla, a osim predstave organizatori su za mališane spremili radionice i igraonice od 19:00  sati.

U ponedjeljak je na programu duodrama “Emigranti”, Kulturno-sportskog centra Kakanj, dok u utorak na Ljetnoj sceni igra “Derviš i smrt”, duodrama Studio Teatra.

Srijeda je predviđena opet za najmlađe, pa će tako mališani uživati u predstavi “Lakonoga u Čarobnoj šumi”, Udruženja “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo. 

U četvrtak je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica, itekako poznata publici u BiH.

Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra.  Organizatori ističu da ih raduje veliki interes građana za sve predstave festivala, te da se ulaznice mogu kupiti u Multiplex Ekranu Zenica i Clubu 072/Biznis u Zenici.

 

Karte se mogu kupiti i dva sata prije početka predstava u festivalskom prostoru Ljetne bašte Doma armije/Preporoda. Također, moguće je rezervisati ulaznice na facebook stranici Studio Teatra, na mail studio.teatar@gmail.com, kao i na broj telefona: +387 64 401 11 59.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije