Zemaljski muzej snizio cijenu karata

0
Radiosarajevo.ba
Zemaljski muzej snizio cijenu karata
FOTO: Fena / Zemaljski muzej BiH

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine objavio je lijepe vijesti za sve ljubitelje bh. historije i kulture. 

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Poštovani posjetitelji Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine,

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

ovim putem želimo vas obavijestiti da će od 30. 03. 2022. do 21. 04. 2022. godine cijena karata za odrasle privremeno biti snižena s 8 na 6 KM, zbog činjenice da će u tom razdoblju za posjetu biti dostupni samo zgrada Odjeljenja za arheologiju i Botanički vrt.

Trenutno su zgrade Odjeljenja za etnologiju i Odjeljenja za prirodne nauke zatvorene zbog izvođenja radova zamjene stolarije, elektroinstalacija i djelomične klimatizacije izložbenih prostora s ciljem poboljšavanja opštih uslova čuvanja zbirki ali i vašeg ugodnijeg boravka u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Također, ponovo želimo naglasiti da su početkom marta trajno snižene cijene ulaznica za djecu do 18 godina i penzionere (2 KM), kao i da je uvedena posebna studentska ulaznica po cijeni od 2 KM.

Na ovakve poteze potakao nas je opšti trend urušavanja ionako lošeg standarda stanovništva kao i stihijske komercijalizacije civilizacijskih vrijednosti koje bi trebale biti dostupne svima a ne samo povlaštenim elitama.

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine je uvijek bio i ostat će mjesto učenja, istraživanja i duhovne nadogradnje svih njegovih korisnika, bez obzira na tragičnu situaciju u kojoj se decenijama nalazi, i bez obzira na ignorantski stav prema našoj zajedničkoj, najvećoj i najstarijoj muzejskoj instituciji", saopćeno je iz Muzeja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije