Završen Kid's Festival

Radiosarajevo.ba
Završen Kid's Festival
Projekcijom filmskog hita studija Dreamworks "How to train your dragon" (Kako dresirati zmaja) zvanično je zatvoren program 7. KID'S Festivala.

U mnogobrojnim aktivnostima ove godine učešće je uzelo preko 40.000 mališana koji su u organizovanim i slobodnim posjetama stizali iz cijele zemlje. Prije početka programa posljednjeg dana 7. KID'S Festivala upriličena je svečana ceremonija zvaničnog preimenovanja centra Zetra u olimpijski centar "Juan Antonio
Samaranch".

Svečanosti je nazočio Alejandro Enrique Alvargonzález San Martin, ambasador Kraljevine Španije koji je potom obišao festivalska dešavanja.

Festivalski program, zatvorile su Maria Farrar Hockley iz Delegacije Evropske unije, i Susanne Prahl, direktorica, KID'S Festivala.

"Festival je nosilac evropskog duha u BiH i drago mi je vidjeti djecu koja iz godine u godinu sve više usvajaju taj duh. Želim čestitati svojim saradnicima na najboljem festivalu do sada, i sa ponosom mogu reći da je ovo bio festival za svako dijete" istakla je Susanne Prahl

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije