Završen Kid's Day u Čapljini

Radiosarajevo.ba
Završen Kid's Day u Čapljini

Sa dvije projekcija filma Čimpanze u svemiru te zabavni program grupe Srce puno osmijeha, u prostorima kina Mogorjelo završen je prvi Kid’s Day u Čapljini.

Nekoliko stotina djece iz Čapljine i okolice, dočekalo je predstavnike Kid’s festivala koji su pozvali mališane da se pridruže svojim vršnjacima iz drugih gradova na ovogodišnjem 6. Kid’s Festivalu.

“Kids festival pratimo od samog početka i sve ove godine bila mi je želja da jedan dio atmosfere ovog festivala prenesemo djeci iz Čapljine. Vidjeli ste njihova oduševljena lica danas, ona najbolje govore koliko im ovo znači” istaknuo je gosp. Vlado Hlobil, koordinator kina Mogorjelo.

Svoje zadovoljstvo uspješno okončanim testnim projektom izrazila je i direktorica Kid’s Festivala, Susanne Prahl Landžo.

“Ovo je dokaz da postoje ljudi koji su spremni raditi na promjenama u sredinama iz kojih dolaze. Kids Day u Čapljini je početak saradnje Kid’s festivala i partnera koji dijele iste ciljeve i entuzijazam”, rekla je Susanne Prahl Landžo.

Kids Day u Čapljini održan je pod pokroviteljstvom Evropske Unije i EUFOR-a koji kroz programe Kids Festivala aktivno rade na zbližavanju djece sa značenjem Evropske Unije. Zvanični moto ovogodišnjeg Kid’s festivala je ujedno inicijativa Vijeća Evrope: “svi različiti, svi jednaki” / “all different, all equal”.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije