FOTO/ Zavirili smo na generalnu probu koncerta Sarajevske filharmonije

10. 06. 2021. u 13:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sve je spremno za večerašnji koncert Sarajevske filharmonije, kojim se orkestar vraća na sceu nakon nekoliko mjeseci pauze usljed pooštrenih epidemioloških mjera. 

Večerašnji program pravo je iznenađenje za ljubitelje muzike. S obzirom da se još nisu stekli uvjeti da na sceni nastupi simfonijski orkestar u punom kapaciteteu (zbog poštivanja fizičke distance), odabrana su veoma zanimljiva djela za manji ansambl. U centru pažnje bit će udaraljke. 

Solista na marimbi Filip Soldat uz pratnju pet instrumentalista na udaraljkama, izvest će "Koncert za marimbu i perkusije" koji potpisuje brazillski kompozitor Ney Rosauro. Soldat je inače iz Hrvatske, ali već četiri godine studira udaraljke na na Muzičkoj akadmeiji u Sarajevu. 

Njegov nešto stariji kolega Dario Kos izvest će Koncert za marimbu i gudački orkestar, francuskog kompozitora Emmanuela Séjournéa. 

Publika će imati priliku čuti i djelo za gudački orkestar - Idila od Leoša Janačeka. 

Koncertom će ravnati maestra Samra Gulamović, a dio je ciklusa Klasika u doba korone. Koncert će se održati u dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo, 10. juna 2021. sa početkom u 20 sati. Ograničen broj ulaznica po jedinstvenoj cijeni od 20 KM još je dostupan na blagajni NPS:

Sarajevska filharmonija podsjeća publiku na obavezno nošenje zaštitnih maski i pridržavanje svih preporučenih mjera u zatvorenom prostoru vezano za Covid-19.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA