Zatvoren 57. festival igranog filma u Puli

Radiosarajevo.ba
Zatvoren 57. festival igranog filma u Puli
Foto: pulafilmfestival.hr

Dok se u našem gradi održava najveći regionalni filmski festival, nedaleko u susjednoj nam Hrvatskom sinoć svečanom dodjelom nagrada zatvoren ovogodišnji 57. festival igranoga filma u Puli.

Velika Zlatna Arena za najbolji film 57. festivala igranog filma u Puli ove je godine, prema odluci ocjenjivačkoga suda pripala filmu "Neka ostane među nama" redatelja Rajka Grlića, a ovaj redatelj okitio se i nagradom za najbolju režiju.

Zlatna Arena za scenarij dodjeljuje se Neviju Marasoviću za film The Show Must Go On, dok su nagrade za najbolje uloge dobili Rade Šerbedžija za ulogu Mane u filmu Sedamdeset i dva danaredatelja Danila Šerbedžije, u muškoj i Marija Škaričić za ulogu Mare u filmu Majka asfalta redatelja Dalibora Matanića u ženskoj konkurenciji.

Publika u Areni je nagradu "Zlatna vrata Pule" dodijelila filmu "Sedamdeset i dva dana" redatelja Danila Šerbedžije u produkciji Inter Filma iz Zagreba, kojeg je publika u Areni ocijenila najvišom ocjenom: 4,59.

Pored ovih dodijeljene su još 11 nagrada.

Nakon svečane dodjele nagrada u Areni su prikazana dva filma iz Popularnoga programa i to film "Kako je Gru ukrao mjesec" redatelja Pierrea Coffina i Chrisa Renauda te film, odnosno fantastična drama "Slika Doriana Graya" redatelja Olivera Parkera.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije