Zajedno smo rasli SNFU, ti i ja (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Zajedno smo rasli SNFU, ti i ja (VIDEO)

Ovo će biti prvi koncert ove istinski legendarne grupe u BiH i Sarajevu. SNFU po prvi put nakon osam godina gostuje u Evropi i ovaj koncert je jedinstvena prilika za sve ljubitelje punk muzike da čuju grupu koja je obilježila hardcore punk i praktično začela pravac skatepunk muzike.

SNFU iza sebe ima niz albuma, i vlasnici su nekih od najvećih punk klasika poput I Forget, She's Not On The Menu, Reality Is a Ride On The Bus, Black Cloud, Cannibal Caffe. Velika pokretačka snaga ovog benda je karizmatični pjevač Mr. Chi Pig koji i danas neumorno predvodi bend sa nevjerovatno energičnim scenskim nastupom.

Kultni skatepunk sastav SNFU dolazi nakon 8 godina u Evropu i pored koncerata u Beču, Berlinu, Hamurgu, Amsterdamu, Rotterdamu, Londonu, Bolonji, Padovi, Ljubljani, Osjeku, Pragu, Beogradu, ... održat će prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri koncert i u našem gradu.

Bend 1987. je odabran za najbolji nastup uživo od strane Funzine magazina, ispred Red Hot Chilli Peppers i Fugazzi benda, tako da show koji su priredili i za Sarajevo sa sigurnošću vrijedi pogledati.

Zašto je SNFU stekao status legendi unutar hardcore punk scene moći ćete provjeriti na koncertu 6. aprila u Centru za mlade Grbvica. Kao predgrupe će nastupiti dvije mlade sarajevske hard core punk grupe Rapa Nui i Totalna rasprodaja.

Ulaznica za koncert će biti 15 KM. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo.

Više informacija o bendu naći ćete na njihovoj Myspace stranici

I forget:

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije