Zadnja klapa filma "Jasmina"

Radiosarajevo.ba
Zadnja klapa filma "Jasmina"

Zadnja klapa dugometražnog igranog filma Jasmina scenariste i reditelja Nedžada Begovića, "pašće" u ponedjeljak, 27. aprila, u krugu kasarne Jajce u Sarajevu.

Kako je saopćeno, nakon nepunih mjesec dana rada u Kaštel Starom (Hrvatska) 23. aprila je okončan prvi dio snimanja a sada slijedi trodnevno snimanje na lokacijama u Sarajevu.

Uloge su ostvarili Zijah Sokolović, Nada Đurevska, Aleksandar Seksan, Zlatan Zuhrić, Ilija Zovko, Amina Begović, Mediha Musliović te najmlađa članica ekipe - desetomjesečna beba Amila Đikoli.

U Sarajevu će se ekipi pridružiti glumci Mirvad Kurić, Minka Muftić, Tanja Šojić, Edhem Husić i Emir Fejzić.

Reditelj Begović je prezadovoljan urađenim poslom u Kaštelima.

"Nije bilo stvaralačkih kompromisa i snimanje se odvijalo u skladu sa zamišljenom fantazijom", kazao je.

On je ujedno zahvalio produkciji, ekipi, glumcima i Kaštelanima te istaknuo nadu da će i publika uživati u filmu na isti način kako je ekipa uživala u njegovom stvaranju.

Film "Jasmina" je priča o nani Safi i njenoj unuci Jasmini koje 1993. godine izlaze iz opkoljenog Sarajeva i odlaze u gradić na Jadranu, u kojemu im komšija, alkoholičar Stipe, pravi svakodnevne probleme.

U jednom od svojih astmatičnih napadaja, nemajući izbora, nana pozvoni "najgorem čovjeku na svijetu" na vrata i daje mu bebu na čuvanje.

Ekipu filma čine producent Ismet Nuno Arnautalić, direktor fotografije Almir Đikoli, kostimografkinje Hatidža Nuhić i Ina Arnautalić, scenografi Vedran Hrustanović i Naida Begović, dok je kompozitor Enes Zlatar.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije