Zabavni program za prvačiće u Vilsonovom šetalištu

Radiosarajevo.ba
Zabavni program za prvačiće u Vilsonovom šetalištu

U Vilsonovom šetalištu će, povodom početka školske godine, biti svečani kulturno-zabavni program za prvačiće iz općine Novo Sarajevo.

Tim povodom, načelnik Nedžad Koldžo svim učenicima prvih razreda deset osnovnih novosarajevskih škola poželjet će uspješnu novu školsku 2010/2011. godinu, te će im podijeliti prigodne poklone.

Za ovogodišnji kulturno - zabavni program pobrinut će se umjetnička grupa "Srce puno smjeha" iz Sarajeva, koja će uz dječiju predstavu Svima je potrebna ljubav, mađioničarske trikove i performanse šaljivih kolovnova, zabavljati prvačiće Novog Sarajeva.

Pokloni za prvačiće iz Općine Centar

I ove godine kao i prethodnih Općina Centar darovat će prvačiće sa svog područja školskim torbama i priborom. Svako dijete dobit će ruksak, a u njemu: vodene i voštane boje, plastelin, pernicu s dodacima, blok za crtanje, geometrijski set, kolaž papir, set za saobraćaj te loptu i čokoladu, javila je Fena

Prvog dana nove školske godine prvačićima će u njihovim školama vrijedne poklone uručiti općinski načelnik Dževad Bećirević. Općina Centar je za kupovinu poklona za prvačiće iz svih 11 osnovnih škola sa svog područja izdvojila 30.000 KM, a sve u cilju da se roditeljima i učenicima finansijski olakša početak nove školske godine.

Drugi upisni rok u prve razrede na području Centra još je u toku i traje do 30. augusta kada će se znati tačan broj upisanih prvačića. Do ovog trenutka upisano je 612 učenika.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije