Za one koji ostaju u gradu: Pobuna na farmi

Radiosarajevo.ba
Za one koji ostaju u gradu: Pobuna na farmi

Pobuna na farmi (Home on the Range); Režija: John Sanford, Will Finn; subota i nedjelja od 12,00 i 14,00 u Meeting Pointu; Sinhronizirano!

Sinopsis:
Život je predivan za vesele životinje u “Patch of Heaven“, najljepšoj mliječnoj farmi na čitavom Zapadu, čija je vlasnica ljubazna i draga gospođa Pava.

Rijetko kad čuje se obeshrabrujuća riječ, osim možda od Žaca, zajedljivog jarca koji misli da svaka konzerva hrane mora pripadati baš njemu. U ulozi šefice farme među životinjama, nalazi se Gđa. Kajbuš, krava iz Britanije s najjačom linijom autoriteta. Greta, mlađa krava, pomalo je naivna, ali širokog pogleda na svijet oko sebe. Ostale stanovnike farme čine živahni praščići, pilići i patke.

Idiličan život farme ubrzo se potresa i stvari se počinju preokretati. Šašava krava po imenu Bara dolazi živjeti na farmu pošto njezin vlasnik više nema zemlju na kojoj je mogla boraviti. Nedugo zatim, šerif Štef Braun stiže s Bokijem i javlja Pavi da će posjed biti na aukciji za tri dana ukoliko se ne izvrši isplata od 750 dolara koje Pava duguje.

Neznajući što učiniti, Bara, Gđa. Kajbuš i Greta razmišljaju o novčanoj nagradi koju nudi Palamuda Slim te kako naći načina da je se domognu. Pomoć od Bokija nisu dobile jer je on već u drugim planovima, odnosno, namjerava sudjelovati u trkama kako bi zaradio potreban novac. No, plan se nije ostvarivao ni jednima ni drugima.

Trio krava nije si dao oduška, ali to im se itekako odužilo. Saznavši nekoliko bitnih stvari o Slimovim zločestim djelima, Bara, Gđa. Kajbuš i Greta dolaze na svoje, a i Boki im se pridružuje u dobrim namjerama da što prije spase farmu. Unatoč lošim izgledima za konačnu pobjedu, sve je spremno za posljednje sukobljavanje s Palamuda Slimom.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije