XXII Sajam knjiga i učila

Radiosarajevo.ba
XXII Sajam knjiga i učila
Sa konferencije za medije (Foto: Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Sarajevo će od srijede 21. do ponedjeljka 26. aprila biti domaćin 22. Međunarodnog sajam knjiga i učila, u organizaciji Centra Skenderija, Udruženja izdavača i knjižara BiH te TKD Šahinpašić. Na 4000 metara izložbenog prostora u dvije dvorane, svoja izdanja će predstaviti preko dvije stotine izdavača iz Bosne i Hercegovina i regije.

"Ovo će biti najveća predstava knjige ikada održana u Sarajevu. Suprotno svim očekivanjima da ponovimo prošlogodišnji uspjeh imamo veći sajam nego ikada", izjavio je na konferenciji za medije Tajib Šahinpašić, vlasnik TKD Šahinpašić.

Osim njega, novinarima se obratio i Ibrahim Spahić u svojstvu predsjednika Udruženja izdavača i knjižara BiH, te najavio veliki broj pratećih priredbi uključujući kutak za djecu i izložbu kojoj će knjižara Svjetlost proslaviti 65 godina postojanja. Proslavit će se i 60 godina Univerziteta u Sarajevu a po Spahićevim riječima cijela jedna ulica biti posvećena ovom jubileju.

Planirano je da sajam ugosti značajne pisce među kojima je Tariq Ali, gost knjižare Buybook koji će potpisivati knjige i održati književno veče ali njegov dolazak zavisi od avio saobraćaja.

U obje dvorane Centra Skenderija biti će otvorene tzv. bosanske avlije – prostori u kojima će se svaki dan organizirati promocije knjiga.

Sajam će biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati. Ulaz će se naplaćivati 1KM.

denis,radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije