World Summit Youth Award

Radiosarajevo.ba
World Summit Youth Award


World Summit Youth Award (WSYA) poziva mlade dizajnere, pisce, novinare i blogere na učešće u ovogodišnjem međunarodnom konkursu za ovu nagradu.

WSYA bavi se promocijom tehnološke kreativnosti, u smislu potencijala mladih ljudi da se izraze putem savremene tehnologije i e-načina, a teme na koje obraćaju pažnju tiču se smanjenja siromaštva i gladi u svijetu, pitanja ravnopravnosti spolova, dostupnosti obrazovanja u nerazvijenim društvima, te ekoloških problema.

Mladi blogeri, novinari, pisci, dizajneri iz svih članica UN-a, koji istražujući ova polja u internetskom prostoru doprinose povećanju svijesti o navedenim pitanjima imaju šansu da dobiju godišnju nagradu.

Finalisti ovogodišnje WSY nagradeu septembru će biti pozvani u New York i sjedište UN-a, gdje će biti upriličena dodjela.

Zainteresovani mladi kreativci mogu popuniti aplikaciju na službenoj stranici, a uslov je da su mlađi od 30 godina. Više informacija o uslovima konkursa može se naći ovdje, a konkurs je otvoren do 20. juna.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije