"Watchmen" u kinu Apolo

Radiosarajevo.ba
"Watchmen" u kinu Apolo

Od 16. aprila u kinu Apolo u terminima od 17:00 i 20:00h

Režija: Zack Snyder; Uloge: Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan
Trajanje: 161 min

Godina je 1985. i Amerika izgleda mnogo drukčije nego danas. Superjunaci nisu neki izmišljeni likovi, ili urbane legende, već su oni sastavni dio društva. Prema tome, za jednog prosječnog amerikanca nije ništa čudno ako u podzemnoj susretne Čovjeka
Sijalicu, ili ako u supermarketu naleti na svoju najdražu susjedu, Ženu Dinosaura. No, čak ni svi ti silni superjunaci nisu nisu u stanju riješiti Ameriku svih problema. Štoviše, čini se da stvari nikad nisu bile teže zahvaljujući napetoj političkoj situaciji sa Sovjetskim savezom. Naime, tenzije svakodnevno rastu te je čak i izmišljena sprava zvana Doomsday Clock. Ovaj "sat sudnjeg dana" ima samo jednu zadaću – bilježiti sukobe između dvije svijetske velesile, a situacija je toliko ozbiljna da je na njemu samo pet minuta do ponoći, granice za koju nitko ne želi znati što skriva.U tom "hrabrom starom svijetu" živi i Rorschach, pomalo oronuli, ali zato ništa manje motiviran maskirani superjunak koji će se uskoro naći u pustolovini svog života. Nakon ubistva svog bivšeg kolege, ovaj hrabri odmetnik otkriva veliku tajnu – postoji urota čiji je cilj ubiti i diskreditirati sve superjunake, bilo da se radi o "aktivnim", ili onima koji su u penziji. Rorschach se ponovno spaja sa svojom protukriminalnom legijom – raspuštenom grupom penzionisanihn superjunaka od kojih još samo jedan ima supermoći – i tako otkriva sveobuhvatnu i uznemirujuću urotu koja je povezana s njihovom zajedničkom prošlošću i koja će imati katastrofalne posljedice u budućnosti. Njihova misija je čuvati čovječanstvo, ali glavno pitanje je ko čuva njih.

Watchmen je baziran na grafičkom romanu iz 12 dijelova, čuvenog autora Alana Moorea (League of extraordinary gentlemen, Batman: Killing joke, itd.).

http://www.youtube.com/watch?v=R3orQKBxiEg

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije