Konferencija o medijskoj pismenosti uz 200 uvaženih eksperata

Radiosarajevo.ba
Konferencija o medijskoj pismenosti uz 200 uvaženih eksperata
Od 21. do 22. septembra 2017. u Sarajevu se održava Druga konferencija Media Meets Literacy u organizaciji fondacije Evens.

Konferencija će se održati pod nazivom  "Informisanje, dezinformacija, građanske kompetencije. Istraživanje izazova svijeta medija koji se brzo mijenja" i okupit će više od 200 profesionalaca iz polja medija i informatičke pismenosti iz institucija, nevladinih organizacija, medija i akademskih institucija iz cijelog svijeta.

Najzvučnija imena su svakako Renee Hobbs, američka profesorica i stručnjakinja na polju medijske pismenosti, Evgeny Morozov, pisac i istraživač koji propituje povezanost tehnologije i demokratizacije i Megan Boler, profesorica na Univerzitetu u Torontu koja se bavi povezanošću medija i društvenih pokreta. 

Pitanja vizije za budućnost medija i informatičke pismenosti i promocija dobrog novinarstva te razvoj novih tehnologija za očuvanje demokratije bit će teme sesija i inspirativnih prezentacija. Završno predavanje će držati profesor David Buckingham s Univerziteta Longborough. Na konferenciji će govoriti i: Martina Chapman (Mercury Insights); Marijana Matović (Univerzitet u Beogradu); Jordi Torrent (Savez civilizacija Ujedinjenih nacija); Aidan White (Mreža etičkog novinarstva), Nensi Blažević (Al Jazeera). 

Konferenciji prethodi Propaganda Lab: Seminar o savremenoj propagandi (19-20 septembar 2017.) koji vodi Prof. Renee Hobbs s Univerziteta Rhode Island. 

Pored networking aktivnosti, uključujući ceremoniju dodjele 5. Evens nagrade za medijsko obrazovanje, konferencija će omogućiti učesnicima da saznaju više o inicijativama u regionu i Evropi koje se tiču informacija i medijskog obrazovanja. 

Konferencija će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Dodatne sesije održavat će se u Kinu Meeting Point i Networks-u. 

Učešće na konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju. 

Za  više informacija, posjetite: www.mediameetsliteracy.eu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije