Veliko zanimanje za Business Cafe: Kako uključiti dijasporu u razvoj bh. privrede

11. 11. 2015. u 15:41:19 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Ostalo je još pet dana do desetog Business cafea, a prema navodima organizatora kapacitet je skoro popunjen, te ovaj put vlada veliko interesovanje za priče govornika. 

Deseti Business cafe će se održati 16.11. u Atrium Sali hotela Europe u 18,00 sati, a govornici na ovom Business cafeu su Ljiljana Kunosić izvršna direktorica kompanije Bingo i Haris Memić osnivač i direktor IT kompanije Devlogic.

"Čini nam se kako više nije samo patriotizam u pitanju kada se propagira Kupujmo i koristimo domaće, nego i kvalitet, te da je ljudima dosta negativnih medijskih naslova koji apsolutno demotiviraju. Priče poput Binga i DevLogica pokazuju da svaki Bosanac i Hercegovac s dovoljno motivacije i strpljenja da savlada težak početak može da bude heroj svoje pozitivne priče. Takvih priča je mnogo, a mi nastojimo da ih promoviramo kroz ovaj event", poručili su iz agencije Global Market Solutions.

Ljiljana Kunosić se danas nalazi na čelu kao izvršna direktorica vodeće retail kompanije u BiH – Bingo – čiji marketi su danas omiljeno mjesto za nabavku namirnica u BiH. Ova kompanija upošljava preko 5000 radnika što ju čini jednom od najvažnijih u BiH. O uspjehu Ljiljane Kunosić govori i nagrada Asocijacije poslovnih žena One u kategoriji "Žena u poslovnom svijetu" za 2015.godinu.

Haris Memić je mladi poduzetnik koji se pun entuzijazma vratio iz Holandije i počeo da živi svoj san o osnivanju IT kompanije u BiH koja će se fokusirati na rad za inostrano tržište. Počeo je s jednim laptopom i kuhinjskim stolom u očevom stanu i nekoliko klijenata, a danas je jedan od lidera na ovom tržištu. 

DevLogic danas ima klijente iz Silikonske doline, a mogu se pohvaliti i da astronauti NASA-e u svemir nose naočale čiji softver je razvijao upravo DevLogic. Njihov ured je uređen po uzoru na Google-ov, a Haris sa svojim partnerima aktivno radi na uključivanju dijaspore u razvoj bh.privrede, te na dovođenju stručnjaka koji će pomoći u razvoju start-up kompanija.

Posjetite Facebook stranicu Business Cafe-a.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

NEMA KOMENTARA