Veliki europski investitori na vikend konferenciji u sarajevskom HUB-u 387

Radiosarajevo.ba
Veliki europski investitori na vikend konferenciji u sarajevskom HUB-u 387

U sarajevskom HUB-u 387 u toku su završne pripreme za veliku startup konferenciju najavljenu za predstojeći vikend – 17. i 18. maj. 

Događaj pod nazivom #SarajevoFTW konferencija za cilj ima promoviranje i poticanje poduzetništva u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi. U Sarajevu će se okupiti investitori i predavači svjetskog renomea koji će nam dati odgovore na pitanje: Kako pomoću modernih tehnologija izgraditi poslovanje, pronaći pravog investitora, razviti proizvod i postati globalni brand.  

Uz sarajevski HUB387 u organizaciji ovog događaja sudjeluju partneri: Sida, USAID, Startupbootcamp Berlin, Netokracija, Teres Capital i Application Developers Alliance.

Dvodnevni događaj otvorit će Fredrick Schiller, veleposlanik Švedske za Bosnu i Hercegovinu. Na pozornici će mu se pridružiti: 

  • Mike Butcher, urednik TechCruncha 
  • Andrew Shannon, direktor za globani razvoj, Startupbootcamp Berlin,
  • Tobias Stone, profesor s univerziteta Huddersfield,
  • Vitaly Golomb, osnivač Keen Systemsa i partner investicijskog fonda za startupe CEED Valley Ventures, 
  • Nina Rawal,  investicijska menadžerica, Swedish Industrial development Fund (www.industrifonden.se)
  • Hamdija Jusufagić, izvršni direktor, System Verification

 

Domaće snage predstavit će: osnivač HUB387 Edin Saračević, Srđan Kovačević iz PBZ investa, te osnivač portala Netokracija Ivan Brezak Brkan.

Kao što je ranije najavljeno, u sklopu  konferencije održat će se tzv. pitch day za startupe, na kojem će odabrani projekti dobiti priliku da svoju ideju razvijaju 100 dana u Berlinu. 

Konferencija će se održati u subotu i nedjleju 17. i 18. maja u prostorima HUB-a 387 u Bosmal centru u Sarajevu. Događaj je otvorenog tipa, a kotizacija je besplatna. 

Organizatori najavljuju i after party, 17. maja u 18:00 sati kao jedinstvenu priliku za druženje i razgovor sa sudionicima konferencije. Pokrovitelj će biti Application Developers Alliance, globalna neprofitna organizacija koja podržava rast i razvoj mobilnih aplikacija i promocije inovacija na tom polju, s više od 175 kompanija i 30 000 članova širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije