Večeras: Premijera predstave "Gate: 95"

Radiosarajevo.ba
Večeras: Premijera predstave "Gate: 95"
CDA, SARTR

Na sceni SARTR-a premijerno će biti izvedena predstava Gate: 95 po tekstu američkog pisca Davida Ivesa i u režiji Lajle Kaikčije. Predstava će se prikazati u 20:00h

Za ovu predstavu je adaptirano šest jednočinki iz knjige Davida Ivesa All in the Timing. Iako ove jednočinke i nemaju neke veze, bar ne u originalnim obliku, u predstavi one imaju dodirnu tačku. A dodirna tačka je da na aerodromu šest osoba čeka polijetanje aviona koje se nikad nije desilo, a neće se ni desiti. U tom čekanju oni se prepuštaju maštanju, iluziji i "odlaze" na mjesta svojih pojedinačnih utopija. Na taj način osobe žive po nekoliko fantazija, umnožavaju se u skladu s vlastitom maštom, htijenjima. Ovo je prvi put da neko za predstavu uzme šest jednočinki ovog pisca.

Ives je pisac lokalnog humora i domicilne (američke) strukture jezika, tako da je tekst predstave prilagođen ovdašnjem podneblju.

Dramaturgija je radila Aida Pilav, a u predstavi glume Mirela Lambić, Snežana Alić, Sonja Garonja, Sead Pandur i Jasenko Pašić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije