Večeras pogledajte uživo 3D mapping Historijskog muzeja

Radiosarajevo.ba
Večeras pogledajte uživo 3D mapping Historijskog muzeja

Povodom otvaranja Dana arhitekture u Sarajevu, građani će večeras imati priliku pogledati atraktivni audio-vizualni peformans na platou kod Historijskog muzeja, s početkom u 21,00

Poznati drum& base producent i dizajner zvuka Billain realizirat će svoj treći video mapping u glavnom gradu BiH. Na fasadi Historijskog muzeja bit će prikazan audio-vizuelni performans  o kojem autor kaže: 

"Ove godine povodom dana arhitekture, stupio sam sa ekipama Lift i Blowup ekipom u realizaciju 3d mapping projekcije Historijskog muzeja čija će se projekcija održati večeras u 21h. Za razliku od mojih prijasnjih mapping saradnji, ova projekcija posvećuje veću slobodu geometrijskoj estetici, arhitekturi i slobodnom sinestetskom izražavanju u domenu vizualnog i zvučnog dizajna", kaže Billain u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Video mapping u trajanju od 5 minuta moći će se pogledati u četvrtak 28. maja s početkom u 21,00 na platou ispred muzeja.  

Historijski muzej BiH smješten je u zgradi u kojoj je prije rata bio Muzej revolucije. Riječ je o objektu otvorenom 1963. godine na Marijin Dvoru, u neposrednoj blizini Zemaljskog muzeja. Zgrada je primjer socijalističke moderne, izgrađena po projektu arhitekata Borisa Magaša, Ede Šmidhena i Radenka Horvata. I danas plijeni pažnju svojom čistom geometrijskom formom.  

Kada je riječ o Billainu, prisjetimo se njegovog 3D mapiranja obnovljene sarajevske Vijećnice, upriličenog povodom otvaranja u maju 2014. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije