Večeras pogledajte: Omer i Merima, najljepši sevdah balet za kraj sezone

Radiosarajevo.ba
Večeras pogledajte: Omer i Merima, najljepši sevdah balet za kraj sezone
/ Balet Omer i Merima; Foto: Mišo Prodanović
Poznata balada o zabranjenoj ljubavi dvoje mladih na daskama Narodnog pozorišta u Sarajevu večeras će se odigrati posljednji put uoči ljetne pauze.

Još jedan od razloga da se večeras zaputite u Pozorište su i snižene cijene ulaznica, pa ovu vrhunsku predstavu možete gledati za samo 5 KM

Još od premijernog izvođenja u novembru, balet Omer i Merima dobio je status kultne predstave, jer u sebi sjedinjuje najveće talente . 

Koreografkinja Belma Bakrač Čečo postavila je na scenu ovu novu predstavu, smatrajući da je odabir naslova važan i potreban za krovnu teatarsku kuću u BiH. 

Muziku za Omera i Merimu potpisuje Đelo Jusić, legendarni dubrovački muzičar bosanskohercegovačkih korijena, kojeg je publika upoznala kroz muziku za Srebrenički inferno i balet Katarina - bosanska kraljica. Libreto potpisuje Gradimir Gojer, a u glavnim ulogama Merime i Omera nastupaju Tamara Ljubičić i gost iz Beograda Milan Rus.

Svidjet će vam se autentični kostimi Amne Kunovac Zekić i slikovita scenografija Emira Gelje

U ovom baletu sudjeluje orkestar Sarajevske filharmonije kojim će dirigirati Aida Jažić, a uživat ćete i u igri cijelog baletnog ansambla. 

Predstava počinje u 19.30. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije