Večeras: OpEnSoUrCe projekcija filma "Dust" (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Večeras: OpEnSoUrCe projekcija filma "Dust" (VIDEO)
Plakat filma Dust

Nova OpEnSoUrCe projekcija održat će se večeras u kinu Bosna u 20:00h, a prikazat će se film Prašina (Dust), nagrađivanog makedonskog reditelja Milcha Manchevskog.

Radnja filma počinje naa američkom zapadu, 1900. godine, dva brata zaljubljuju se u francusku prostitutku. Lilith se odlučuje za mlađeg brata Elijaha. Ogorčeni Luke odlazi sam u Evropu. Put ga preko Pariza odvodi u Makedoniju gdje postaje beskrupulozni plaćenik koji se bori protiv opakih lokalnih bandi. Ali revoluciju počinje da shvata pretjerano lično kada ga od smrti spasi prelijepa Neda, devojka iz sela koja nosi dijete jednog od najvećih vođa pobunjenika.

Sto godina kasnije u Njujorku beznadežni sitni lopov Edge pokušava ukrasti životnu ušteđevinu jedne starice. Ali Angela se ne odvaja lako od svoje zbirke drevnih zlatnika dok on ne sasluša njenu priču o dva brata koja su se zaljubila u istu ženu jednom davno na divljem zapadu.

http://www.youtube.com/watch?v=kbIULClHuPc&feature=player_embedded


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije