Večeras: Izložba i promocija fotomonografije "Alija M. Akšamija"

Radiosarajevo.ba
Večeras: Izložba i promocija fotomonografije "Alija M. Akšamija"


Samostalna izložba fotografija i fotomonografija Alija M. Akšamija održat će se večeras u 19:00h u Bošnjačkom institutu.

Događaj je organizovan u saradnji Bošnjačkog instituta – Fondacija Adila Zulfikarpašića i Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Fotografije su legat Alije M. Akšamije Bošnjackoj nacionalnoj zajednici u Zagrebu.

Izložbu će otvoriti dr. Aida Abadžić-Hodžić, a bit će otvorena do sredine januara 2011. godine.

Alija M. Akšamija je jedan on najpoznatijih i najznačajnijih bh.fotografa, nosilac je brojnih nacionalnih i internacionalnih priznanja i nagrada, (FIAP, EUROPHOT, USUF…), dobitnik je evropske nagrade za životno djelo za visoki standard kreativnog djelovanja unutar analogne i digitalne fotografije za 2008. Učestvovao je u nizu kolektivnih izložbi te samostalno izlagao u svim važnijim svjetskim centrima. Radovi su mu objavljivani u mnogobrojnim časopisima, knjigama i monografskim izdanjima. Djela Alije M. Akšamije uvrštena su u Almanah Jugoslovenske fotografije, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije