Večeras: Izložba fotografija: ObjektivNo. 1

Radiosarajevo.ba
Večeras: Izložba fotografija: ObjektivNo. 1

Sarajevo noću, jedna od fotografija sa izložbe ObjektivNo. 1

Izložba fotografija ObjektivNo. 1 je projekat Umjetničke galerije BiH koji će se publici predstaviti večeras u 19:00h u Umjetničkoj galeriji BiH.

Tema izložbe koja će biti prezentacija fotografa je Sarajevo. Iako zvuči stereotipno i neuzbudljivo, organizatori smatraju da je moguće (i poželjno) izbjeći upravo ta ustaljena predstavljanja grada kao “multi-kulti svega”, izbjeći rat, ruševine, bogomolje, siromaštvo, primitivizam i bijedu u svakom pogledu.

Na izložbi će se predstaviti radovi petnaestak fotografa, uključujući Milomira Kovačevića Strašnog, Almina Zrne, Andreja Đerkovića, Amera Kapetanovića…

“Svi mi znamo da postoje trenuci i mjesta kada u Sarajevu možemo prepoznati moderan, živ i uzbudljiv grad.”

Fotografija je medij koji je lako razumljiv i kao takav prihvatljiv i dostupan široj populaciji bez obzira na dob ili profil. Potreba za ovakvom izložbom postoji već duže vrijeme, ali do sada nije postojala jasna koncepcija, odnosno konkretnu temu oko koje bi se okupili. Svi smo svjesni situacije u kojoj živimo i krize koja nas je pogodila ne samo ove godine, već je naše trajno (trpno) stanje, a kultura, posebno likovna umjetnost je u posebnoj nemilosti.
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije