Večeras: Isto kao '92. - govor mržnje u bh. javnom prostoru

Radiosarajevo.ba
Večeras: Isto kao '92. - govor mržnje u bh. javnom prostoru
Sarajevo, 1992.

Javna diskusija o govoru mržnje u bh. javnom prostoru Isto kao 1992. ... održat će se u Mediacentru Sarajevo večeras u 18:00h.

Pitanja o kojima će se na diskusiji raspravljati su: Da li će Parlament BiH imati većinu za usvajanje zakona kojim se zabranjuju fašističke i neofašističke organizacije i simboli? Koje su posljedice neusvajanja amandmana na Krivični zakon BiH o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina? Ko, zbog čega, i spram koga koristi govor mržnje u BH javnom prostoru, i koje su njegove posljedice? Kako, i da li, na govor mržnje reaguju medijske organizacije, civilni sektor i državne institucije u BiH?

Uz podršku organizacije Civil Rights Defenders, Mediacentar Sarajevo sproveo je analizu o formama, rasprostranjenosti, izvorima i posljedicama govora mržnje u javnosti, čiji će rezultati biti predstavljeni na diskusiji. O ovom problemu razgovarat će se sa: Ivanom Lovrenovićen, publicistom i novinarom magazina BH Dani; Sevimom Sali – Terzić, višom pravnom savjetnicom na Ustavnom Sudu BiH; Helena Mandić, rukovodiocem Sektora za programske standarde, prigovore i regulativu u emitovanju - RAK BiH; Ljiljanom Zurovac, izvršnom direktoricom Vijeća za štampu BiH i Aleksandrom Zoljom, koordinatorom pri Helsinškom parlamentu građana, Banja Luka.

Za više informacija, kliknite ovdje , ili kontaktirajte Mediacentar putem e-mail adrese kontakt@media.ba ili telefona 033/715-840.

Ulaz je slobodan.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije