Večeras: Formula 4 u CinemaSlogi

Radiosarajevo.ba
Večeras: Formula 4 u CinemaSlogi

Legendarni sarajevski bend Formula 4 nastupit će u CinemaSlogi 16. februara u 20:00h. Ovim koncertom obilježit će 40 godina postojanja.

Formula 4 je bend koji je pružio muzičku i rock n' roll edukaciju čitavim generacijama muzičara iz cijele BiH. Oko 80 bh. muzičara prodefilovalo je kroz ovaj bend.

Prvu postavu benda činili su Ljubiša Racić (solo gitara i vokal), Brano Likić (bas gitara i vokal), Senad Begović (bubnjevi) i Zlatko Nikolić (ritam gitara), a tokom čitave svoje karijere snimili su samo dva singla (Kakvo veče / Oproštaj, 1976. i Mladi smo, mladi mi / Nikom nije tako kao što je meni, 1979.). Ipak, stekli su pristojan broj fanova, najviše zahvaljujući koncertnim nastupima sa scenskim efektima i Racićevim solističkim bravurama.

Kroz grupu je prodefilovao veliki broj značajnih bh. muzičara, među kojima su još bili Điđi Jankelić (kasnije bubnjar Bijelog dugmeta), te Sanin Karić, basista koji je svirao u Teškoj industriji, Vatrenom poljupcu i Divljim jagodama.

Jedan od posljednjih velikih koncerata na kojem je svirala Formula 4 bio je nastup sa Ribljom čorbom na Tašmajdanu 1979. godine i tokom 80-ih bend se nije okupljao jednakim intenzitetom kao u početku karijere.

Danas Ljubiša Racić živi u Njemačkoj, ali, sa novom postavom Formule 4, redovno nastupa po BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije