Večeras: Film Protiv svoje volje u kinu Meeting Point

Radiosarajevo.ba
Večeras: Film Protiv svoje volje u kinu Meeting Point

U okviru programa Zagrijavanje za Cannes 2009., u kinu Meeting Point prikazat će se film Protiv svoje volje. Film će se prikazati u terminu od 22:00h.

Režija: Ruben Östlund; Scenarij: Ruben Östlund, Erik Hemmendorff; Muzika: Benny Andersson; Uloge: Villmar Björkman, Lola Ewerlund, Mia Ericsson, Hanna Lekander Simeon Henry Nordius, Maricel Amance

U Švedskoj je skoro ljeto i indiskrecije i nestašluka ima na sve strane. Leffe se voli praviti važan pred prijateljima i zbijati masne šale, posebno kad pije. U međuvremenu, jedna pravdoljubiva učiteljica ne zna gdje je granica: insistira da i kolegama treba malo poduke. Tu su i dvije tinejdžerke koje vole pozirati za seksi fotografije i dobro se provoditi, ali jedne noći jednu od djevojaka nepoznati čovjek pronađe potpuno pijanu. Humorističan pogled na pouke koje treba izvući, lekcije koje treba održati i granice koje ne treba prelaziti.

Erik Hemmendorff rođen je 1973. Suosnivač je kuće Plattform Produktion. Producirao je kratke filmove Autobiographical Scene Number 6882 i WEEKEND, kao i igrane An Extraordinary Study in Human Degradation i Involuntary. Erik je režirao nekoliko kratkih dokumentaraca za švedsku televiziju. Studirao je film i fotografiju na Univerzitetu u Geteborgu.

http://www.youtube.com/watch?v=XIMwUBc3r1I

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije