Večeras - Dvadesetorica

Radiosarajevo.ba
Večeras - Dvadesetorica


U kinu 1. maj, danas, na Dan pobjede nad fašizmom, nastupit će prvi bh. boy band sastavljen od dvadeset članova. Njihovo ime je Dvadesetorica.

Gostujući u programu RadioSarajeva, Apolon iz Patriotske lige, inače član Dvadesetorice od njenog osnivanja, otkrio nam je kako će na večerašnjem koncertu biti izvedeno čak petnaest pjesama. Među njima će svakako biti i najveći hitovi ovog benda Ibrahim, Milutin, Valentin; Baraž i Mevluda. Kao posebno iznenađenje, na koncertu će premijerno biti izvedena nova pjesma - Sunet, koja na osebujan način obilježava lik i djelo brijača Skake.

Dvadesetorica su osnovani u ime ljubavi ljeta 2007. Pop i rock hitove 80-tih godina ukrašavaju vlastitim tekstovima, te tako stvaraju distancu koja postoji između kopije i originala, signaliziranu ironičnim razlikama na pozadini vidljive sličnosti, što hoće reći parodiraju ih, pretvarajući društvenu zbilju u lakrdiju.

Dvadesetoricu čine: Obrvasta privala gusta poput shume, Parishko plavi, Apolon iz patriotske lige, Sin od istrage, Sexy tikvan, Schwarckopf, Tersaski ranger, Praznik za ochi, Combotronix, Jashar, LT.J Kefalo, Karlo, Lepog Bore sin, Kameni spavach, Bee G, Di Jo Djeha, Bilo, Haajmo, Partly too strong defender of peace, Ovjekovjecitelj.

Njihov žanr je, kako kažu, melodramatična, pop, izlječiteljska i lako slušana muzika, a pjesme odraz stanja današnjeg društva. “Bosanska sumorna svakodnevnica nam se narugala i morali smo uzvratiti istom mjerom. Možda ćemo snimiti i prvi album i nazvati ga Ej, znaš šta bi mi trebali, pošto je to najčešća rečenica koja se izgovara na probi”, objašnjava Sin od istrage. Dvadesetorica su, kažu, u misiji ljubavi i nisu povezani ni sa jednom političkom opcijom. Medijska prašina koju su podigli ne odgovara im jer žele koristiti opciju samobrendiranja. “Želja nam je jedino da se pojavimo kao publika u Bingo šouu, kod Batka u Taxiju i u svim ženskim novinama”, izjavio je svojedobno Sin od istrage.

Koncert počinje u 22 sata, a karte će se prodavati prije samog nastupa po cijeni od 10 KM.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije