Uživajte u filmu “Slatki život” Federica Fellinija: Omaž Vesni Ljubić

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u filmu “Slatki život” Federica Fellinija: Omaž Vesni Ljubić
Foto: Arhiva / Radnja filma dešava se u Rimu 1959.

Ambasada Republike Italije poziva vas da pogledate antologijski film Federica Fellinija pod nazivom “Slatki život”. Riječ je o filmu koji će u okviru Sedmice evropskog filma danas do 20 sati biti dostupan besplatno putem ovog linka.

Projekcija je i omaž njegovoj velikoj učenici iz Bosne i Hercegovine, Vesni Ljubić.

Film “Slatki život” režirao je Federico Fellini, scenaristi su Federico Fellini, Ennio Flaiani, a producenti Giuseppe Amato i Angelo Rizzoli.

Radnja filma dešava se u Rimu 1959. i 1960. godine. Marcello Rubini je pisac i novinar, i to najgora vrsta, novinar u tabloidu, odnosno paparazzo. Njegov posao je da pokuša uhvatiti poznate ličnosti u kompromitirajućim ili neugodnim situacijama. Marcello se voli zbližiti sa osobama koje prati, naročito kada su u pitanju lijepe žene.

Dvije takve su bogata lokalna nasljednica Maddalena i švedska superzvijezda glumica Sylvia s obje je u vezi. I to uprkos činjenici da je zaručen za Emmu, posesivnu, nesigurnu, zvocavu, preemotivnu ženu. Mada vodi ekstravagantan život prepun užitaka, Marcello se pita da li bi jednostavniji život možda bio bolji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije