Uz godišnjicu Univerziteta otvorena izložba studentskih radova (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Uz godišnjicu Univerziteta otvorena izložba studentskih radova (FOTO)
(Foto:Denis Ruvić, Radiosarajevo.ba)

Danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu otvorena izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva. Izložba je postavljena u sklopu obilježavanja Dana Univerziteta i 61. godišnjice postojanja ove javne ustanove. Na ovoj izložbi su izloženi radovi slikara, grafičkih dizajnera i skulptora.

Izložbu su sviranjem II stavke koncerta za dvije violine i klavir J. S. Bacha otvorile studentice Muzičke akademije Nejra Avdić, Amra Vojvodić i Nataša Ostojić.

Izložbu otvorile studentice Muzičke akademije iz Sarajeva (Foto:Denis Ruvić, Radiosarajevo.ba)

Prisutnima se nakon toga obratila prof. dr. Slavenka Vabornik, prorektorica Univerziteta u Sarajevu, koja je kazala da joj je drago što se ova izložba postaje tradicionalna.

"Nadamo se da ćemo sljedeće godine imati veći broj radova koje ćemo izložiti i tako predstaviti studente Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu ali i studente sa drugih fakulteta koji se nalaze u sklopu Univerziteta", dodala je ona.

Slavenka Vobornik (Foto:Denis Ruvić, Radiosarajevo.ba)

Svi studenti čiji su radovi izloženi dobili su certifikat za učešće na zajedničkoj izložbi ALU-a. Izložba će biti postavljena u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu do 31. decembra 2010. godine.
Jedan od studenata čiji rad je izložen na izložbi (Foto:Denis Ruvić, Radiosarajevo.ba)






radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije