Uskoro u Istočnom Sarajevu: "Guitar Fest" koji spaja ljude

Radiosarajevo.ba
Uskoro u Istočnom Sarajevu: "Guitar Fest" koji spaja ljude
Neki od najboljih gitarista današnjice okupit će se predstojećih dana u Istočnom Sarajevu, u sklopu drugog po redu Festivala gitare.

Vojislav Ivanović, poznati bh. umjetnik gitare i kompozitor, predavač na Muzičkoj akademiji Istočno Sarajevo, osnivač je Guitar Fest Sarajevo East  - pod idejom "Gitara spaja".

Od četvtka 26. do nedjelje 29. oktobra, u sali Kulturnog centra Istočnm Sarajevo, imat ćemo priliku slušati vrhunske soliste, kao i takmičare u nekoliko starosnih kategorija. 

Vlatko Stefanovski, Dimitris Kotronakis i Jose Luis Martinez održat će koncerte u sklopu večernjeg programa, ali i predavanj za polaznike radionica. Pored njih, master class radionice održat će i poznata bh. gitaristkinja Belma Tuzović Mujkić, kao i uvaženi gitaristi Predrag Stanković iz Tuzle, Boško Jović iz Zenice, Vojislav Ivanović, te mnogi drugi. 

Opširnije o programu informirajte se na ovom linku.

"Guitar United Fest nastao je sa ciljem promocije i unapređenja gitarističke i muzičke umjetnosti kroz okupljanje i interakciju izvođača, predavača, đaka, studenata i publike. Programska orijentacija festivala, sa klasičnom gitarom u centru pažnje, uključuje i najraznovrsnije muzičke žanrove, soliste i ansamble i sve što je vezano za gitaru kao instrument, sa jedinim kriterijumom – visokim umjetničkim dometom. Ovaj Festival želi da spaja muzičke svjetove, narode, kulture i jezike, mlade i stare, kroz druženje, učenje i radost muziciranja", rekao je za Radiosarajevo.ba Vojislav Ivanović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije