Udomljavanje životinja u Velikom parku

Radiosarajevo.ba
Udomljavanje životinja u Velikom parku

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo i ove će subote, 4. aprila, u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (pse i mačke) spremne za udomljavanje.

Akcije će biti organizirana od 13.00 do 15.00 sati, a Udruženje apelira na građane Sarajeva da udomljavanjem pomognu u spašavanju što većeg broja tih bespomoćnih stvorenja.

U saopćenju za javnost Udruženje upozorava na trend da se sve veći broj mladunaca ostavlja na različitim mjestima u gradu kako bi se neko o njima pobrinuo, umjesto da se sterilizacijom spriječi neželjeno potomstvo.

Krivce za tu pojavu Udruženje vidi uglavnom u neodgovornim vlasnicima.

Ocjenjuje se da je donošenje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja potvrda da dugogodišnji volonterski rad grupe entuzijasta nije bio uzaludan.

SOS Sarajevo u subotu će građanima ponuditi na potpis Peticiju za zaštitu životinja i Ustavom BiH.

"Oni građani koji nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju, privremenim udomljavanjem, darivanjem hrane, potrebne opreme ili novca", navodi se u saopćenju Udruženja.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije