U susret premijeri predstave "KIDS"

Radiosarajevo.ba
U susret premijeri predstave "KIDS"
Pozorište mladih / Predstava "KIDS"

Na sceni Pozorišta mladih u petak 30. marta sa početkom u 20 sati održat će se premijera predstave "KIDS".

Pod budim okom kanadske režiserke Clare Vecchio mlada ekipa bh srednjoškolaca odrađuje posljednje pripreme pred izlazak na daske koje život znače.

Prema riječima glavnih protagonista, iza njih je šest mjeseci napornog rada i gotovo svakodnevnih priprema. Navode da su posebno ponosni na timski duh i pozitivnu energiju koji vlada među njima što im je omogućilo da zajednički savladaju svaku prepreku na koju bi naišli.

Predstava "KIDS" je nastala prema teksu francuskog dramskog pisca Fabricea Melquiota, tretira temu tranzicije, iz djetinjstva u odraslu dob, prelaz iz rata u mir, iz očaja u nadu i iz nade u očaj.  "Kids" je priča o siročadi koja istražuju ideju o životu nakon etničkog sukoba u Bosni i Hercegovini devedesetih godina.

Glumačku postavu predstave „KIDS“ čine; Arman Mulić, Faris Šipovac, Matija Popović, Erol Simon, Harun Arnautović, Sajra Šarenkapa, Ada Ćeremida i Amina Mujagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije