! / U susret Bookstanu: Buybook dodjeljuje stipendije za edukativno-kritičku radionicu

04. 03. 2019. u 10:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povodom Četvrtog internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji će se održati od 3. do 6. jula 2019. godine, izdavačka kuća Buybook dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu

Tema ovogodišnje radionice je „Književna kolumna“, a vrijeme održavanja je od 30. juna do 6. jula.

Aplikacije je potrebno poslati na e-mail adresu [email protected] do 1. aprila/travnja 2019. i trebaju sadržavati prijavnicu, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.

Nakon pregledanih aplikacija, ubrzo nakon posljednjeg roka za prijavu, odabrani kandidati će biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se obaviti finalna selekcija. Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jezik te imaju od 21 do 30 godina. Učesnici/e koji su sudjelovali na prethodnim radionicama imaju ponovno pravo prijave.


Prijavnicu i pravilnik učešća možete preuzeti s www.buybook.ba

Zadaci za kandidate koji prođu selekciju bit će podijeljeni u tri segmenta:

Prva faza je pisanje teksta koji se treba dostaviti do 18. juna/lipnja, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.

Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web-stranicama Buybooka i Bookstana te odabrani na stranicama medijskih partnera.

Treća faza je pohađanje predavanja i radionica s uglednim predavačima.
Voditelj ovogodišnje radionice je Vladimir Arsenić, a pored njega će biti još sedam predavača.

Stipendija pokriva troškove radionice, smještaja u hostelu (hostel Franz Ferdinand), hranu u dogovorenim restoranima te troškove puta.

Stručni žiri će odabrati dvadeset polaznika/ica programa kojima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade.

Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Koordinatori radionica će objaviti popis odabranih kandidata za online razgovor do 10. aprila/travnja 2019. godine, a zvanične potvrde učešća poslat će odabranim kandidatima najkasnije do 18. aprila/travnja 2019. godine, uz detaljniji program rada i potrebne logističke informacije.

Sretno svima!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA