U subotu: Silvertown Shine Festival

Radiosarajevo.ba
U subotu: Silvertown Shine Festival
Detalj sa prošlogodišnjeg festivala; foto: arhiv
U Srebrenici će u subotu biti održan tradicionalni muzički festival "Silvertown Shine" (Srebrenica sjaji) koji je tokom proteklih sedam godina održavanja prerastao u srebrenički brend i postao najveći omladinski događaj u istočnoj BiH i šire, prenosi agencija Fena.

S više od 2.000 posjetilaca svake godine, Festival povezuje ratom i tragedijom pokidane veze.

Putem muzike i omladinske afirmativne umjetnosti festival "Silvertown Shine" ruši barijere među ljudima, širi pozitivnu i pruža novu energiju različitim generacijama u borbi sa svakodnevnim problemima i preprekama, saopćio je organizator i naglasio da je osnovna poruka ovogodišnjeg festivala je da mladi trebaju izaći na izbore, pokrenuti se i biti pokretač promjena.

U subotu će u Srebrenici nastupiti bendovi: „Six pack“- Smederevska Palanka, „Čbs“ - Kragujevac , Frenki & Montirani proces - Tuzla, „Izolanti“ - Milići, „Reverse Therapy“ - Loznica, „Silver Stones“ - Srebrenica, "Stari grad" Srebrenica, "Zadnji popis" - Srebrenica, „Testera“ - Bijeljina, „Sataraš“ - Vlasenica, „So graa fell“ - Zvornik, „Fetiš“ - Bolzano (Italija) i „Rodney Cry“.

Kako je saopćeno, na dan festivala bit će organizovan besplatan prijevoz za mlade iz Tuzle, Bijeljine, Zvornika, Šekovića, Vlasenice i Milića i mjesnih zajednica općine Srebrenica. Autobusi stižu pod zajedničkom parolom „Silvertown Shine – Izađi, izbori se!“, prenosi Fena.

Podsjetimo se prošlogodišnjeg izdanja Silwertowna: U Srebrenici počeo muzički festival 'Silvertown shine 2009'

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije