U Stolac stiže Alex Elena, bubnjar i akter filma Scream for me, Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
U Stolac stiže Alex Elena, bubnjar i akter filma Scream for me, Sarajevo
Twitter / Alex Elena

Jubilarni, pedeseti po redu festival "Slovo Gorčina" održat će se u Stocu od 30. jula do 1. avgusta. 

Kako su najavili organizatori, ove godine festival ima posebnog gosta. To je Alex Elena, fotograf i muzičar koji je široj bh. javnosti poznat po tome što je bio u sastavu benda Bruce Dickinsona kada su u opkoljenom Sarajevu održali legendarni koncert u Bosanskom kulturnom centru.

Alex Elena rođen je i odrastao u Rimu u porodici muzičara i umjetnika.

Karijeru je započeo vrlo rano kao bubnjar, profesionalno svirajući od 17. godine. Kasnije je počeo producirati muziku. Između ostalog, dao je doprinos Grammy nominaciju za soul pjevačicu Alice Smith. Kasnije je surađivao i s drugim značajnim muzičkim imenima poput Avril Lavigne, Belinda Carlisle, Adam Holzman, Brave New World (ex Miles Davis), Tarka Cordell itd.

Bruce Dickinson   / Svi oduševljeni premijerom filma 'Scream for me, Sarajevo'

Od 2009. godine, Alex se bavi fotografijom. Otac mu je bio prvi kreativni mentor u muzici, ali što se tiče fotografije, potpuno je samouk. Fotografirao je širom svijeta, od siromašnih četvrti Kenije, svakodnevnog života u Gambiji, nestajućih autohtonih plemena u Srednjoj Americi, do posljedica rata u bivšoj Jugoslaviji.

"Sticajem okolnosti, Alex je postao drag prijatelj našeg festivala i radujemo se što ćemo ga ugostiti u Stocu s njegovom izložbom fotografija "In Retrospect..." – serijom fotografija nastalih na Kubi, te muzičkim programom zajedno s Audio InFunktion, ali naravno i prikazivanjem filma "Scream for me Sarajevo", režisera Jasenka Pašića", napisali su organizatori festivala Slovo Gorčina na svojoj Facebook stranici.

Alexove fotografije pogledajte na ovom linku

Slovo Gorčina 2021 - undefined

Program manifestacije: Slovo Gorčina 2021

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije