U ponedjeljak premijera novog Lakinog singla i videa

Radiosarajevo.ba
U ponedjeljak premijera novog Lakinog singla i videa


Laka je ponovo muzički živ i aktivan! U ponedjeljak 5. aprila premijerno ćemo čuti njegovu novu pjesmu i vidjeti novi spot.

Nakon što je sa prvim albumom Zec i nekoliko TV spotova koji su ga pratili osvojio srca publike u svim zemljama naše regije, Lakin uspjeh potvrđen je i zvanično, nagradom MTV Adria za najboljeg izvođača. Svi se sjećamo i pjesme „Pokušaj“, sa kojom je predstavljao BiH na Eurosongu 2008 u Beogradu, koja je dugo vremena i nakon ovoga bila hit.

Ovaj neobični i originalni muzički umjetnik se nakon svega što mu se dešavalo 2008 i 2009 godine, povukao u svojevrsnu "izolaciju" koja je rezultirala novim muzičkim materijalom.

Iz njegovog menadžmenta stiže najava da će se uskoro na tržištu pojaviti Lakin novi album (drugi po redu) pod nazivom "Stvorenje".

Album je snimljen u studiju zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića – Denykena (studio u kojem je snimljen i singl "Pokušaj" i sadrži 10 pjesama od kojih svaka, simbolično za Laku, u nazivu ima samo po jednu riječ.

Prvi singl sa ovog albuma je "Brko", pjesma koju su Lakini fanovi (koji su je imali priliku čuti) odmah proglasili ultimativnim hitom!

Za ovu pjesmu snimljen je TV spot koji će se u ponedjeljak, 05. aprila u 20,00 premijerno zavrititi na MTV Adria, a nakon toga i na domaćim TV i radio stanicama kao svojevrsna najava Lakinog novog albuma.

Inače, Laka je, kao i do sada, autor muzike i tekstova svih pjesama na albumu, dok aranžmane, zajedno sa Lakom, potpisuje i Dino Šukalo. Backvokale je otpjevala Lakina vjerna pratilja i saradnica - sestra Mirela, koja će, kao i dosada, nastaviti nastupati sa bratom.

Album je, konceptualno, nastavak ili nadogradnja Lakinog dosadašnjeg muzičkog izražaja, a sam autor tvrdi da je ovaj muzički materijal "daleko kvalitetnije produciran od Zeca".

Prvo emitiranje singla Brko očekuje vas u ponedjeljak, 05.aprila u ranim popodnevnim časovima na RadioSarajevu, kada će Laka gostovati kod našeg DJ Nodija u emisiji Dva reglera i mikrofon!




Foto: Laka


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije