U petak promocija knjige "Učenje i djelo Ahmeda Bureka - Drugo dopunjeno izdanje"

1
Radiosarajevo.ba
U petak promocija knjige "Učenje i djelo Ahmeda Bureka - Drugo dopunjeno izdanje"
Foto: Privatni album / U petak promocija knjige "Učenje i djelo Ahmeda Bureka - Drugo dopunjeno izdanje"

U okviru Vjersko-kulturne manifestacije 514. Dani Ajvatovice u petak, 21. juna 2024. godine, u Islamskom edukacijskom centru NUR u Gornjem Vakufu-Uskoplju (s početkom u 19.30 sati)  bit će održana Promocija knjige Učenje i djelo Ahmeda Bureka - Drugo dopunjeno izdanje, autora prof. dr. sc. Ahmeda Kice.

O knjizi će govoriti, mr.sc. Muhamed Jusić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajedncie u Bosni i Hercegovini, dr. sc. Elvir, Duranović, naučni saradnik Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i autor, profesor Kico. Promocijom će moderirati Hidajet ef. Polovina, glavni imam Medžisa IZ Gornji Vakuf.

Povodom 75. godina od smrti Ahmed ef. Bureka i 25. godina od Prvog izdanja iz štampe je izašlo novo izdanje knjige pod naslovom "Učenje i djelo Ahmeda Bureka - Drugo dopunjeno izdanje". Drugo dopunjeno izdanje knjige Učenje i djelo Ahmeda Bureka pojavljuje se nakon četvrt stoljeća i u njemu su prezentirane činjenice o učenju i djelu ovog znamenitog bošnjačkog učenjaka.

Stotine kupača na poznatom kupalištu u BiH: Osvježenje na +40, raspalio se i roštilj

Stotine kupača na poznatom kupalištu u BiH: Osvježenje na +40, raspalio se i roštilj

Novo izdanje, također, pokazuje da ukupni potencijal Burekovog učenja i djela nije do kraja iscrpljen, te da još uvijek izdržava povjesni smisao i kušnju koji se, prije svega, ogledaju u očuvanju i daljem razvoju Bosne, opstojnosti Bošnjaka i drugih naroda u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Na koncu, ovo drugo izdanje (istraživanje) o filozofskom, teološkom, pedagoškom i društvenom angažmanu Ahmeda Bureka, pokazuje da je njegovo (Burekovo) djelo i dalje jedna od uspješnih brana od imperijalnih i nacionalističkih nasrtaja i sa Istoka i sa Zapada na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije