U okviru Mostarskog proljeća 2018. izveden balet "Alisa u zemlji čuda"

Radiosarajevo.ba
U okviru Mostarskog proljeća 2018. izveden balet "Alisa u zemlji čuda"
Halid Kuburović / Alisa u zemlji čuda - balet NPS

Solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo su u okviru jubilarnog 20. izdanja Dana Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2018., u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, izveli baletnu predstavu "Alisa u zemlji čuda", čiju koreografiju i režiju potpisuje Aleksandar Ilić.

Glavu ulogu Alise pred mostarskom publikom utjelovila je Ana Kuzmanović.

"Naslov 'Alisa u zemlji čuda' obećava čudesno putovanje kroz snove dopuštajući nam da se prepustimo mašti u neobičnom svijetu u kojem vlada zakon iracionalnog, gdje možemo doživjeti događaje u kojima iskušavamo svoje želje, stremljenja i prevazilazimo prepreke", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Alisa u zemlji čuda: Otkačena i odlična, nova baletna predstava bit će hit

Lewis Carroll je čudesnom moći svoje mašte, humorom, izvrnutom naopačke logikom postavio jednačinu: da li je 2 plus 2 uvijek i nepobitno 4. 

Kao profesor matematike i logike, kao rasni pisac, zna da ni u šta ne treba sumnjati nepogovorno jer u matematičkoj teoriji 2 plus 2 ne moraju uvijek biti 4, kao što se dvije paralelne prave susreću i sijeku negdje u beskraju. Vjerujte i snovi i java nekad i negdje susreću se i spoje.

Vjerujte u snove, maštajte, a prije svega živite, to je skrivena ideja ove igrarije za djecu i odrasle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije