U Mariboru otvorena 12. Magdalena

Radiosarajevo.ba
U Mariboru otvorena 12. Magdalena


 
U četvrtak naveče je u Mariboru otvorena 12. Magdalena - internacionalni festival kreativne komunikacije. Festival je zvanično otvoren u Umjetničkoj galeriji, izložbom 88.Art Directors Club Exhibition.

Prema uvodnim rijecima direktora festivala Srđana Trifunovića, festival ove godine ima mnogo novih učesnika i posjetilaca iz različitih zemalja, te je naglasio da mu je to posebno drago s obzirom da je sam Magdalenin tim ove godine manji (zbog recesije, naravno), a festival veći.
 












Otvaranje je naravno rezultiralo, čašom ili dvije vina, nakon čega se dobra energija prenijela u Naskov dvorac koji je - nazovimo to tako - centralna lokacija gdje se nalazi press office, izložbeni prostori, stage na otvorenom, te "sala" za afterparty.

Sinoć su gosti uživali u energičnom nastupu francuskog ska-punk benda (koji iz nepoznatog razloga pjeva na španskom i zahvaljuje se na francuskom jeziku) Mala Suerte.

Moj omiljeni član ovog benda...





Jedina ženska članica benda, bila je energična i strastvena Španjolka, čiji osjećaj za ritam, te neobičajeno sexy muškobanjasti izgled joj daju svu karizmu potrebnu za pozornicu, i ono nešto što pobudjuje mušku maštu.



Situacija u prvim redovima bila je...shutava.







Nakon žive svirke, uslijedio je afterparty koji je trajao do nekih doba. Ne znam mnogo, ali znam da je bilo dobro.




Gasha, radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije