U Jablanici održana promocija knjige Dragana Bursaća “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici“

1
Radiosarajevo.ba
U Jablanici održana promocija knjige Dragana Bursaća “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici“
Foto: Dženad Džino / Promocija u Jablanici

U Jablanici je večeras u „Muzeju Bitke za ranjenike na Neretvi“ održana promocija knjige višestruko nagrađivanog novinara i kolumniste portala Radiosarajevo.ba Dragana Bursaća - Čekajući Dylan Doga u Srebrenici.

Pred velikim brojem posjetitelja, Bursać je prisutnima govorio o svojoj knjizi koja je nazvana po jednom od njegovih tekstova Čekajući Dylan Doga u Srebrenici, te je ona zbirka kolumni koje on objavljuje na pojedinim portalima.

Autor knjige istakao je kako mu je cilj bio oživjeti ljude koji su stradali u agresiji na BiH, a koji su nakon egzekucije pali u zaborav.

Foto: Dženad Džino: Promocija u Jablanici

Dragan Bursać: Čekajući Dylana Doga u Srebrenici

Dragan Bursać: Čekajući Dylana Doga u Srebrenici

"Ova knjiga je namijenjena onima koji je neće pročitati iz inata, pakosti, zlobe, iz hiljadu razloga neće je pročitati. Onda se postavlja logično pitanje pa čemu onda ovo? Jednom će doći na red opcija kada će djeca, unuci ili čukununuci onih koji ne čitaju, čitati ovo. Knjiga ima to odloženo dejstvo", podvukao je Bursać.

Njegova nova knjiga znakovita naziva Čekajući Dylan Doga u Srebrenici, zbirka je kolumni u kojima se kao humanist, dosljedno bori za ljudska prava i promovira empatiju za žrtve rata na ovim prostorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije