U BiH stiže novo iznenađenje iz Diznijevih studija: Vaiana

Radiosarajevo.ba
U BiH stiže novo iznenađenje iz Diznijevih studija: Vaiana
/ Scena iz filma Vaiana
Povedite mališane ili se sami otisnite na bajkovito animirano filmsko putovanje koje stože iz Diznijevih studija - Vaiana. Od 24. novembra to možete uraditi i u kinima u BIH.

Prije tri hiljade godina, najveći svjetski moreplovci prelazili su ogromni Pacifik, otkrivajući brojne otoke Okeanije. Ali njihova putovanja su odjednom prestala na hiljadu godina i niko ne zna zašto.

Vaiana je poletni animirani film o pustolovnoj tinejdžerki koja odlučuje otploviti na opasnu misiju kako bi spasila svoj narod. Tokom svog putovanja, Vaiana sreće nekad moćnog poluboga Mauija, koji je vodi u njenoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko okeana u zahtjevnoj pustolovini punoj akcije i susreću divovska čudovišta, a Vaiana putem ostvaruje drevnu misiju svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila: svoj vlastiti identitet.

U režiji poznatog tima Rona Clementsa i Johna Muskera (Mala sirena, Aladdin, Princeza i žabac) i u produkciji Osnata Shurera (Podignut, Čovjek-orkestar), Vaiana uskoro uplovljava u bh. kina.

Premijerno prikazivanje filma desit će se u nedjelju, 20.11. u kinu Meeting Point sa početkom u 11h.  

Ulaznice za ovaj događaj možete osvojiti u jutarnjem programu Radija Sarajevo u četvrtak i petak.

Nakon premijere, film kreće u redovnu distribuciju u bh. kinima već od četvrtka, 24.11. u distribuciji 2I films. 

U sinhroniziranoj verziji sudjeliju:
Vaiana - Mia Negovetić
Baka Tala - Radojka Šverko
Tui - Ervin Baučić
Sina - Ivana Rushaidat

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije