Tri koncerta studenata Muzičke akademije UNSA u sklopu Majskih muzičkih svečanosti

0
Radiosarajevo.ba
Tri koncerta studenata Muzičke akademije UNSA u sklopu Majskih muzičkih svečanosti
Vlada KS / Muzička akademija u Sarajevu

Program ovogodišnjih Majskih muzičkih svečanosti uključuje tri studentska koncerta koja će biti priređena s ciljem afirmacije rada studenata svih odsjeka Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Njihovo prvo festivalsko predstavljanje bit će upriličeno u ponedjeljak, 23. maja 2022. u 19 sati u Koncertnoj sali "Cvjetko Rihtman".

Koncert će otvoriti klarinetisti Armin Smriko i Ajla Prnjavorac te pijanista Bakir Samardžić koji će izvesti Koncertni komad za dva klarineta i klavir br. 2, op. 114 Felixa Mendelssohna. Nastup ovog trija pripreman je pod mentorstvom doc. mr. Asima Gadže.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Pijanistica Iman Jahić, studentica u klasi prof. mr. Višnje Bakalar, interpretirat će Fantazije op. 116 Johannesa Brahmsa, nakon čega će nastupiti Ivan Milošević, student viole u klasi red. prof. Pavela Kandruševića, koji će uz klavirsku pratnju umjetničke saradnice mr. Adele Šabić svirati stav Rapsodie iz Svite Hébraïque za violu i klavir Ernesta Blocha.

Najava koncerta - undefined

Foto: Mass: Najava koncerta

Ovom prilikom predstavit će se i studenti harmonike u klasi prof. dr. Belme Šarančić koji će kao kvintet u sastavu Azmir Halilović, Ivor Javor-Korjenić, Iris Granulo, Safet Tahirović i Emil Pilica interpretirati Rondo Capriccioso Vladisalva Zolotariova, a akordeonista Ivor Javor-Korjenić će samostalno izvesti djelo Woodspirit Staffana Mossenmarka.

Emil Monić, student trube u klasi doc. mr. Admira Vrače, nastupit će uz klavirsku pratnju umjetničke saradnice mr. Amile Čengić i izvesti Koncert za trubu i orkestar u As duru Alexandera Arutuniana.

Ulaz na koncert je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije