Treća međunarodna nagrada filmu Sevdah

Radiosarajevo.ba
Treća međunarodna nagrada filmu Sevdah

Damir Imamović i Amira Medunjanin u sceni iz filma

Nakon nedavne Nagrade publike na BH Film Festivalu u New Yorku, te ljetošnje Nagrade publike na Sarajevo Film Festivalu, dokumentarnom filmu Sevdah je ovog vikenda pripalo jos jedno priznanje. Riječ je o Nagradi za najbolju muziku, koju je osvojio na Kimera Film Festivalu u Campobassu u Italiji.

“Sretni smo što je talijanski žiri prepoznao univerzalnu snagu sevdalinke, kojoj je Damir Imamović dao svoj savremeni autorski pečat. a koju su osim Damir Imamović Trija u filmu izvodili Zaim i Nedžad Imamović, Amira Medunjanin, Hašim Muharemović, grupa Dertum, Slobodan Stančić i Jusuf Brkić.” izjavila je povodom nagrade autorica filma Marina Andree Škop.

Iz produkcijske kuće Studio dim, koja stoji iza ovog filmskog projekta, najavili su izdavanje DVD-a koje će se početkom juna moći online naručiti na web stranici filma www.sevdahfilm.com

Dokumentarni film Sevdah do sada je učestvovao na 17 međunarodnih filmskih festivala, a idući mjesec ga očekuju projekcije na festivalima Dialektus u Budimpešti, Makedox u Skopju ii Underhill u Podgorici.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije