Travnički TNT FEST: Treba nam tolerancija!

Radiosarajevo.ba
Travnički TNT FEST: Treba nam tolerancija!

Peti travnički TNT FEST održat će se, već tradicionalno - po peti put, od 31. augusta do 02. septembra na lokaciji rukometnog igrališta koje se nalazi iza prostorija Radija TNT.

Organizatori najavljuju da će u sklopu ovogodišnjeg festivala biti postavljena dva muzička stagea, besplatan kamp za sve posjetitelje, a bit će održana i prva motorijada u Travniku.

''Ove godine odlučili smo se da, pored Main stagea, napravimo i jedan Electro stage na kojem će nastupiti brojni domaći muzičari. Obezbijedili smo i bespalatan kamp za sve posjetitelje koji dođu iz drugih gradova i država, a takvih je sve više.'' izjavila je Rahela Čabro, PR festivala.

Ove se godine na TNT FEST-u očekuje preko 10 hiljada posjetitelja, a slogan festivala je ''Treba nam tolerancija''. Očekuju se organizovane posjete studenata i motorista, a u okviru festivala, održat će se i Prva motorijada u Travniku koju će organizovati MC ''Old Town'' i Radio TNT. 


Headliner petog TNT FEST-a je Dubioza kolektiv, a uskoro će biti otvoren i konkurs na kojem će biti izabrano pet najboljih mladih bendova iz BiH i regiona koji će dobiti priliku da se predstave festivalskoj publici, ali i da se njihova pjesma zavrti na 50 radiostanica.

''Odabrat ćemo pet mladih bendova i to će biti veoma težak zadatak, jer i bez otvorenog konkursa svakodnevno stižu prijave fantastičnih bendova. Za bendove smo osigurali simboličan honorar, ali i veliku promociju.'', kažu organizatori.

Radio TNT ove godine slavi petnaesti rođendan. Već pet godina rođendansku feštu uveličavaju organizacijom muzičkog festivala na kojem su do sada nastupili bendovi i kao što su T.B.F., Letu štuke, Zabranjeno pušenje, Laka, St!llness, Zinedin Zidan, Billy andol, Kevlar Bikini, Kuriri, Polaroid Trip, KillingJazzHardCoreBaby  i mnogi drugi.

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije