Travnički band KillingJazzHardCorebaby snimio prvi spot

Radiosarajevo.ba
Travnički band KillingJazzHardCorebaby snimio prvi spot

Pobjednici prošlogodišnjeg Nektar Demofesta, travnički bend KillingJazzHardCoreBaby, završili su snimanje spota za pjesmu Možda sutra sa albuma prvijenca Track One. Pjesma govori o iščekivanju nekog boljeg sutra koje će možda doći.

Snimanje je trajalo do ranih jutarnjih časova. "Mi smo izuzetno zadovoljni. Uloženo je jako mnogo truda i rada u izradu scenarija spota ali i u samo snimanje. Raspoloženje na setu je bilo odlično i radujemo se trenutku kada će spot ugledati svjetlost dana,“ izjavio je Kemal Destanović, frontmen benda.

Izlazak albuma kao i premijerno prikazivanje spota očekuje se uskoro .

KillingJazzHardCorebaby o sebi kažu: "Band nastaje u ljeto 2005. u Travniku. Prvo predstavljanje smo imali na otvorenju izložbe fotografija Siniše Glogoškog. U to vrijeme K.J.H.C.B. svira širom BiH i Hrvatske. Stil koji je postao prepoznatljiv i karakterističan, donosi nam prvu nagradu na Festivalu Demobends u Zagrebu, snimanje singlice. Međutim, zbog obaveza, osmočlani bend pauzira s radom. 2008. godine KillingJazzHardCoreBaby ponovno se okuplja, ali sada kao petočlani sastav. S novom postavom, u augustu 2008.godine, prijavljujemo se na prvi Nektar Demofest u Banja Luci. Pobjedom među gotovo 200 prijavljenih bendova iz cijelog regiona (neki od njih :Magma, Tripcycle, Catrin Noise, Beware, Chakra…), osvojili smo snimanje albuma, snimanje spota i promotivnu kampanju tijekom godine dana. Našoj sreći nije bilo kraja! U tom periodu, između studija u Zagrebu odsvirali smo mnoštvo koncerata i predstavljali se na festivalima. Jedna od dražih svirki je ona sa Laibachom u Banja Luci. Nažalost, koncert koji smo trebali svirati kao predgrupa Iggy Pop-u u Sarajevu, otkazan je. Snimanje albuma obavljeno je u Zagrebu, a Samir Kadribašić, a.k.a. KadriBassic, jedan od najboljih u regionu, naš je producent na prvom albumu. Album koji smo tako dugo čekali, na kraju i dočekali zove se Track One. To je spoj različitih muzičkih pravaca, popunjenih pričama o događajima, emocijama i situacijama koje smo doživjeli."

Band čine: Ivana Brdar / vokal Mirza Lendo / gitara, programiranje, truba Kemal Destanović / bas gitara, truba Deni Sijah / sempler, saxofon, klarinet Jan Delić / bubnjevi i perkusije.

http://www.youtube.com/watch?v=XtiWqCZljcI

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije