Svijet je poludio: 'Majstor i margarita' u januaru na sceni SARTR-a

Anadolija
Svijet je poludio: 'Majstor i margarita' u januaru na sceni SARTR-a
/ Anadolija
Publika Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) će tokom januara imati ponovo priliku pogledati predstavu 'Majstor i Margarita' u režiji Aleša Kurta.

Termini igranja predstave su petak (13. januar), subota (14. januar) i subota (28. januar), s početkom u 20 sati.

Mihail Bulgakov je napisao osam verzija romana 'Majstor i Margarita', ali prva necenzurisana verzija objavljena je 27 godina nakon njegove smrti u Frankfurtu (1967), a u SSSR-u tek 1973.

Bio je to uspjeh za pisca čija su djela čekala na crnoj listi staljinističkog režima, koji je u posljednjim sekundama svog života izgovorio rečenicu: "Neka znaju… Neka znaju!"

Sarajevski ratni teatar SARTR svoju 25. umjetničku sezonu započinje s predstavom koja je inspirisana ovim djelom, rađena s željom da saznaju i prepoznaju tragovi vremena Bulgakova u današnjem svijetu: Svijet je poludio. Laž je zamijenila istinu.

Dramatizacija i dramaturgija predstave povjerena je Dariju Bevandi i Benjaminu Hasiću. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović, muziku Zlatan Božuta, a koreografiju Samra Mlinar.

U predstavi učestvuje glumački ansambl SARTR-a: Selma Alispahić, Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana-Mia Milić, Adnan Kreso i Mirsad Tuka kao gost. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije