SVEM najavljuje: U prodaji ulaznice za koncerte otvaranja i zatvaranja

Radiosarajevo.ba
SVEM najavljuje: U prodaji ulaznice za koncerte otvaranja i zatvaranja
/ Emmanuel Pahud
Sarajevska večeri muzike ove godine u glavni grad BiH dovode vrhunske svjetske muzičare.

Publika ima priliku čuti, po mnogima, najboljeg umjetnika na flauti, Emmanuela Pahuda. Njegov koncert održat će se 12. maja u Narodnom pozorištu. Na istoj pozornici, za jednako grandioznu festivalsku završnicu 19. maja, bit će upriličen koncert ruskog violončeliste Aleksandra Rudina, najsvestranijeg umjetnika Rusije. Oba umjetnika nastupit će uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije. 

Kako je saopćeno iz Fondacija za muzičke umjetnosti, zbog velikog interesovanja publike je za pomenuta dva događaja prodaja ulaznica već počela, a kupiti se mogu na blagajni Narodnog pozorišta u Sarajevu. Ulaznice se prodaju po cijenama: za prvi koncert 30 KM i 40 KM i drugi koncert 20 KM i 30 KM.

U okviru 23. izdanja festivala Sarajevske večeri muzike, koji će se u Sarajevu održati od 11. do 19. maja 2017, Fondacija za muzičke umjetnosti pripremila je čak 7 vrhunskih koncerata i 2 muzičke radionice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije