Svečano otvoren 34. Internacionalni festival Sarajevska zima

AA
Svečano otvoren 34. Internacionalni festival Sarajevska zima
Prigodnim performansom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo u srijedu je otvoren 34. Internacionalni festival Sarajevska zima 2018. pod geslom "Drugo lice svijeta".

U prigodnom performansu su učestvovali mladi umjetnici iz BiH, Bugarske, Južne Koreje, Japana, Kine i Indije. Program je nastavljen u Narodnom pozorištu koncertom Gardijskog orkestra Bugarske Susret kultura od brassa do jazza.

S ceremonije otvaranja simbolički je poslana javna poruka podrške umjetnicima svijeta.

Ovogodišnja Sarajevska zima održava se u znaku Europske godine baštine i budućnosti.

Međunarodni pokrovitelji Sarajevske zime su generalna direktorica UNESCO-a i generalni sekretar Vijeća Europe i EFA. Počasni gost je Republika Bugarska, a specijalni Južna Koreja, organizator ZOI 2018.

Ovogodišnji festival Sarajevske zime, koji će trajati sve do 21. marta, ponudit će bogat kulturni program koji će obuhvatati različite izložbe i performanse.

U okviru festivalskog programa predstavit će se umjetnici sa svih kontinenata iz raznih oblasti umjetnosti: teatar, film, vizuelne umjetnosti, multimedijalni performansi, savremeni ples, muzika, opera, balet, dizajn i arhitektura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije