Sutra otvorenje izložbe Pozitivna BiH

Radiosarajevo.ba
Sutra otvorenje izložbe Pozitivna BiH
Dario Novalić na pres konferenciji (Foto:Denis Ruvić, Radiosarajevo.ba)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić će sutra, 25. 11. 2010. otvoriti izložbu fotografija koju organizuje Magazin Start BiH, pod nazivom Pozitivna BiH. Naime, riječ je o fotografijama nastalim u posljednjih deset mjeseci a koje su objavljene u ovom magazinu u rubrici Pozitivna BiH. Izložba će biti održana u velikoj sali Općine Stari Grad. Svaku fotografiju će pratiti priča uz koju je nastala, a priče prikazuju pozitivnu stranu Bosne i Hercegovine.

Danas je na pres konferenciji Dario Novalić, urednik i vlasnik Magazina Start, predstavio ovu izložbu. “Cilj ove rubrike je da se prikaže pozitivna strana Bosne i Hercegovine. Naš cilj je bio da na otvaranje dođu sva tri člana predsjedništva ali to nismo bili u mogućnosti organizovati, ali se nadamo da će sljedeće godine doći sva trojica. Ali u budućnosti bi bilo lijepo da ovakve stvari otvara samo jedan jedini član Predsjedništva“, rekao je Novalić.

Većinu fotografija je napravio Haris Čalkić, fotoreporter koji radi u ovom magazinu, ali će osim njegovih biti izložene i fotografije ostalih ljudi koji su radili na ovom projektu. Posjetioci ove izložbe će imati priliku da upoznaju i ljude koji su predstavljeni u ovoj rubrici a moći će se i isprobati neki od proizvoda o kojima se pisalo.


Dario Novalić (foto:Denis Ruvić,radiosarajevo.ba)

Namjera je da ova izložba postane tradicionalna i da se pretvori u manifestaciju na kojoj bi se predstvaljale sve pozitivne stvari koje se mogu naći u našoj državi.  Za kraj je Novalić rekao da je ovu izložbu posvjećuju nedavno preminulom novinaru ovog magazina Ekremu Tinjaku. Otvaranje izložbe je 25.11.2010. godine u prostorijama velike sale u općini Stari Grad u 17:00.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije